Човекът във форма за Ботев (Пловдив) - Антоан Бароан, даде обширно

...
Човекът във форма за Ботев (Пловдив) - Антоан Бароан, даде обширно
Коментари Харесай

Бароан: Сега се наслаждавам повече на играта, целта ни е отново да сме трети

Човекът във форма за Ботев (Пловдив) - Антоан Бароан, даде обстойно изявление преди градското дерби с Локомотив. Дерито е в събота от 20,30 часа на стадиона в " Лаута ".
Прочетете още
" Малко е мъчно да дам оценка. Откакто пристигнах тук, прекосих през доста страсти. В началото играх добре 6 месеца, изиграх много мачове. След това- през втората част на сезона се контузих и ментално не бях в оптимално положение да играя. През новия сезон към този момент се усещам по- добре ментално, а и като цяло. Сега към този момент знам какво желаех. През предишния сезон просто играех, не мислих за това какво се случва. Сега към този момент знам какво искам. Работя всяка подготовка, с цел да мога да играя добре и да въвеждам голове ", стартира Антоан Бароан в предаването " Домът на футбола " по Диема спорт.

Ето какво още сподели французинът:

Разликата сред този сезон и предишния е, че тогава за първи път напуснах фамилията и родината си. Последните 5 месеца бяха сложни, тъй като бях самичък, беше тежко. След това имахме почивка. Прибрах се за две седмици, приказвах със фамилията си- с татко ми, с майка ми, с сътрудника ми. Сега съм положително ментално положение. Сега мисля единствено за футбол, фокусиран съм върху това да работя за тима и клуба и всичко се получава добре.

Не мисля за конкуренцията. Фокусиран съм върху себе си. Няма значение дали има още двама футболисти на моята позиция, или няма нито един. Фокусиран съм върху моя футбол, върху това да упражнявам добре и да играя добре. През предишния сезон бях единственият нападател, само че в доста от мачове не играх, тъй че съм фокусиран единствено върху моето показване.

Когато погледна към тези числа, за себе си не съм удовлетворен. 35 мача и 9 гола за нападател не е задоволително. Но в случай че погледнем към мачовете и метода, по който играя, може би не е топ, само че въпреки всичко е добре. През предишния сезон играх много мачове като полузащитник, а по този начин е по- мъчно да бележиш. Този сезон към този момент играя повече като на централен нападател и несъмнено е по- елементарно да въвеждам. Разбира се, когато играеш футбол постоянно искаш да си най- положителния. Ако мога да съм най- резултатния чужденец в историята на Ботев, ще се опитам да го направя.

Това е футболът. Понякога играеш добре и губиш, от време на време играеш неприятно, само че печелиш. В тези 8 мача, може би заслужавахме да спечелим повече от един път, само че може би не правихме задоволително, с цел да стигнем до триумфа. Например против Черно море. Този мач повлия на много от момчетата в тима. Те ни вкараха два гола в последните минути, беше мъчно, само че продължихме да работим и излязохме против Септември, откакто си бяхме споделили, че няма значение по какъв начин, само че би трябвало да стигнем до трите точки.

Все отново идващият мач е против Локомотив, а беше невероятно да влезем в този дуел без победа. Може би и треньорската промяна повлия. При такава смяна всичко е различно… той има своя метод на мислене и работа, всеки е друг. Той приказва с мен, сподели ми какво ще изисква от мен, несъмнено искаше да отбелязвам, да давам повече- максимума си. Това е разликата, през днешния ден давам повече от себе си

Сега се любувам повече. Няма значение, дали тренировката е тежка или не, по време на всяко занятие се любува, може би това е разликата с преди. Не мога да кажа, че преди не се любувах, само че в този момент съм благополучен да съм на терена и да давам всичко за отобра. За мен този мач е като всеки различен. Чувството е същото, когато играя и против Славия и против ЦСКА 1948. Но знам, че за почитателите, за пловдивчаните в тима, това е специфичен мач. Те дават силата на останалите играчи в тима, тъй като когато бях във Франция, не знаех за това дерби. Но в този момент знам, че това дерби значи доста за Ботев и отиваме за успеха против Локомотив.

Така е във футбола. Това важи за всяко дерби. Изиграхме осем мача от началото на сезона, в случай че бяхме изгубили всички, само че спечелим дербито против Локомотив, мисля, че почитателите щяха да не помнят за всичко останало и да кажат, че сме най- положителните. Така е във футбола. Но ние би трябвало да останем фокусирани, да опитаме да играем добре и да спечелим трите точки. Може би има дребна разлика в подготовката през тази седмица. Но в случай че променим прекомерно доста за този мач, това ще ни се отрази. Трябва да пробваме да сме фокусирани, да упражняваме добре и в събота да дадем всичко против Локомотив.

Може би двамата им централни бранители няма да играят, само че това няма да ни улесни. Няма значение кой играе в този мач. Младите играчи, по- опитни, чужденци. Това е друг мач. Всеки състезател ще е на топ равнище, без значение кой играе, ще дам всичко от себе си. Без значение дали ще се изправя против млади бранители, или по- опитни, за мен е едно и също- това е мач против Локомотив.

Знаем каква е задачата пред тима в края на сезона- да запазим третата позиция. Сега ще е мъчно, може би би трябвало да спечелим всеки мач до края, с цел да сме на това място. Но мисля, че можем да го създадем, тъй като сме добър тим. Относно моята роля - да не преставам да отбелязвам голове и да оказвам помощ на тима, както го върша и в този момент.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР